Mijn fotogeschiedenis

Website maken en fotografie zijn voor mij één geheel.

Ik fotografeerde eerst zoals de meeste mensen, op uitstapjes, familiefeestjes en nam foto's van de kinderen. Mijn echtgenote heeft daar in de loop der jaren tientallen fotoalbums mee gevuld, zelf ook veelvuldig fotograferend, mooi allemaal gesorteerd en ingeplakt met info onder de foto's enz.

Toen het digitale tijdperk begon, niet meteen, werd er een PC aangeschaft, tweedehands en even later volgde een digitaal fototoestel en toen was de beer los.

De foto's moesten getoond worden, afdrukken gebeurde nog sporadisch en ik zocht een mogelijkheid om via internet op een persoonlijke manier foto's te tonen. Dus een website was de volgende stap. ik begon met het leren van HTML en CSS, later volgde de CMS Drupal. Ondertussen kocht ik een spiegelreflex camera en werd ik lid van fotoclub Difo in Oud-Turnhout.

Dit was in het kort mijn fotogeschiedenis.

Herinneringen:

Mijn vader had al voor de (tweede) oorlog een fotocamera, zwart-wit natuurlijk. Een vierkant kastje met binnen in twee bobijnen waar het fotorolletje mee opgerold werd via een haspel aan de buitenkant van het kastje. Het toestel was bekleed met bruin leder waaruit aan de voorkant een lens uitstak, aan de achterkant was dan de zoeker, via een nummer en streepjes systeem moest je na elk genomen foto het rolletje doordraaien. Ik heb er in mijn jeugd zelf nog mee gefotografeerd maar het toestel is in de loop der jaren verdwenen. Hieronder een foto van mijn vader, het model camera en enkele foto's die met dat fotoapparaat zijn gemaakt.

 

Lucy's Pitstop

Paddestoelen